Bokstavskombination

Jg och en vän satt på ett cafe i majorna som vi ofta besöker. Cafe Skogen heter det. Dom har bra kaffe där och det är ett trevligt arbetarcafe.

När vi satt där så var det ganska mycket folk där. Det kom in en kille som hade någon typ av bokstavskombination. Det såg man på honom direkt. Han tittade efter någonstans att sitta och verkade rädd för att fråga eller för att tränga sig på jos någon.

JAg såg det och talade därför om för honom att det fanns sittplatser vid vårt bord. Det var bara jag och en till som satt där. Det fanns plats för 6 personer och polaren satt längst in.

Jag satt längst ut och det var tre rader på varje bordsida. Jag tänkte att ifall killen har lite förståelse så sätter han sig inte mitt emot mig. Detta pga att det var mer plats vid dom andra sittplatserna. Bla pga att jag hade beställt en sk grötfrukost som innebär att man får risgrönsgröt, apelsinjuice, fralla och ett ägg.

Så jag hade lite saker framför mig. Men killen satte sig förstås mitt emot mig. Han tog en kopp kaffe och en kaka som var inlindrar i plast för att hålla lite längre. och för att inte torka ur.

Vi satt där i ca 15 minuter till och killen rörde om i sin kop under flera minuter. Sockter hade smällt i kaffet för länge sedan. Men det går inte att säga det till en sådan hära kille. Låt han fortsätta att vispa runt i sin kaffekopp.

Och under tiden vi satt där så hade han fortfarende inte öppnat upp plasten på sin kaka. När jag  och polaren var på väg därifrån så ställde sig killen och och visar att han vill betala. Han hade inte fikat färdigt men ville ändå redan nu göra rätt för sig.

Här brukar man annars betala först när man skall gå. När jag gick in i köket som man gör här. det är helt öppet dit in och så talar man om att man vill betala. Då säger jag även att den andra killen där ute vill betala så att hon förstod det så att han slipper stå där i flera minuter ifall han inte förstod att man får säga till och att agera själv.

Det är viktigt att man hjälper personer i samhället. och vissa behöver lite extra hjälp. Idag när jag var på en bensinstation som ligger där jag bor så var det en billist som jag hjälpte att fylla på spolarvätska. sedan pratad vi om att bilen skulle besiktigas och att en positionslampa var trasig.

Jag förklarade att det inte gör så mycket på en besiktning så länge dom andra viktiga lamporna fungerar. Det blir ju knappast att man behöver ombesiktiga pga av en trasig glödlampa.