Stöd för våldtäktsoffer!

Jag läser och lyssnar ibland på Joakim Lamotte vad han har att säga. Han reser runt till skolor och föreläser om sexuella trakaserier och liknande. Och han gör det otroligt bra.

Det är många som uppskattar vad han gör. Jag lyssnade på honom när han berättar om en tjej som blev våldtagen och detta är vad han skriver på sin faceboksida.

Det intresanta blir sedan att han lyckas få ihop en hel del pengar som kommer att gå oavkortat till den drabbade tjejen. Och all heder till Joakim för detta ha gör.

Så här skriver Joakim på sin facebok sida. Citat"

INSAMLING TIll OFFER FÖR GRUPPVÅLDTÄKT

I fredags gjorde jag ett inlägg om en ung tjej som blivit utsatt för en brutal gruppvåldäkt på en bakgård i Ludvika i oktober förra året. Tre personer dömdes för brottet i tingsrätten till fyra års fängelse och utvisning.

Efter att de överklagat till hovrätten friades alla tre eftersom man ansåg sig inte kunna avgöra vem som gjort vad under våldtäkten. En av männen sa sig "bara" ha tittat på medan hans vänner våldtog tjejen.

Den mannen skall nu få skadestånd på 140 000 kr av svenska staten eftersom han suttit häktad. Den våldtagna tjejens skadestånd däremot, på 166 860 kronor, som tingsrätten dömde de tre männen att betala försvann i och med hovrättens beslut.

Efter mitt inlägg har jag ägnat helgen åt att prata med den utsatta tjejen och hennes familj. Hon berättar att det kändes som ett hån när hon fick reda på att en av männen skall få skadestånd av staten. Ibland ser hon dessa killar ute på stan och då skrattar de och hånler mot henne.

Detta är ett svek utan dess like. Tjejen ifråga har inte bara blivit våldtagen av de tre killarna utan av hela svenska rättsväsendet. För att ge henne lite upprättelse har jag bestämt mig för att starta en insamling för att försöka få ihop till det skadestånd hon i rättvisans namn har rätt till.

Det skulle kanske räta ut flinet på killarna när de möter henne på stan, men även vara en markering till svenska politiker att det är dags att ta kvinnofrid på allvar i det här landet. Jag hoppas att så många som möjligt av er vill vara med på detta. Tillsammans kan vi göra skillnad för en gång skull!

Vill du vara med och bidra till den här tjejens skadestånd?

Swisha 0707760990 eller sätt in pengar på kontonr: 6235-536119732 Handelsbanken.

Hjälp gärna till att sprida detta inlägg!

(Med anledning av den här tjejens säkerhet och behov av att vara anonym går pengarna in på mitt konto. I slutet av veckan kommer jag redovisa på min FB-sida hur mycket vi fått ihop och sätta in det på tjejens konto.

Jag kommer även visa henne och hennes familj mitt kontoutdrag och alla transaktioner som garanti för att allt har gått rätt till.)

Igår startade jag en insamling till tjejen i Ludvika som i oktober förra året råkade ut för en gruppvåldtäkt, där de misstänkta gärningsmännen friades och en till och med fick 140 000 kr av staten i skadestånd för att han suttit häktad.

Ni är många som är med och samlar in pengar till tjejen som blivit kränkt flera gånger. Första gången när hon våldtogs på en bakgård i Ludvika. Andra gången när de tre misstänkta männen friades i hovrätten.

Och tredje gången när staten betalade ut ett stort skadestånd till en av männen, medan hon inte fick ett öre.

Med det sagt vill jag berätta att vi tillsammans hittills samlat in nästan 280 000 kr till henne. Mer än en kvarts miljon kronor på ett dygn!

Detta är helt otroligt!!!

UPPDATERING: Summan är nu uppe i över 384 000 kr!

Gilla sidan: https://facebook.com/joakim.lamotte/

https://www.facebook.com/joakim.lamotte/photos/a.721663931261534.1073741829.713993068695287/1159141210847135/?type=3&theater

En annan sak. Insamlingen till tjejen som råkade ut för en gruppvåldtäkt i Ludvika förra året är nu uppe i otroliga 384 000 kr!!!

Slutcitat".

Skänk gärna ett litet bidrag.