Skillnad på firma och firma!

Ibland så gör vi sk besiktningar. Det är att man kommer till en kund och tittar efter hur mycket saker dom har. Baserat på det så får dom ett fast pris på sin flytt.

Jag var och tittade på ett företag som låg inne i centrum. Man fick gå in i en gång ca 25 meter, sedan var det en trappa upp. Det var ett företag som hade 8 arbetsplatser. Företaget hade en lokal på ca 120 kvadratmeter.

Dom jobbade med datorer så det fanns 8 datorer och skrivbord. Dom hade själva packat ner sina saker i lådor som dom hyr av oss.  http://www.1000flyttab.se/kartonguthyrning

Det roliga var att det hade varigt en annan stor firma där innan och som då hade get dom ett fast pris på en flytt. Och då ville dom ha betalt 48 000 kr plus moms för detta. 

Dom hade sagt att varje skrivbord tar en timma att flytta? Jag undrar hur långsamma dom är då? Det är ju helt idiotiskt. Låter hur dumt som helst.

Vår firma gjorde jobbet på 4 timmar men 4 personer. Dvs skulle vi fakturera dom ett timpris så hade det varigt ca 8 000 kr plus moms. Och det var också det priset som dom fick när jag var där och besiktigade. Vi hade då en bil på 47 kubik och körde en vända.

Man kan undra hur vissa firmor överlever. Kanske finns konstiga folk som går på det.