Insamling för en tjej!

Det var insamling för en tjej som blev gruppvåldtagen av en massa utländska killar i Ludvika!

435 000 kronor till offer för gruppvåldtäkt i Ludvika!

I måndags startade jag en insamling till tjejen i Ludvika som i oktober förra året utsattes för en gruppvåldtäkt, där de misstänkta gärningsmännen friades i hovrätten och en till och med fick 140 000 kr av staten i skadestånd för att han suttit häktad.

Ni är många som är med och samlar in pengar till tjejen som blivit kränkt flera gånger. Första gången när hon våldtogs på en bakgård i Ludvika. Andra gången när de tre misstänkta männen friades i hovrätten. Och tredje gången när staten betalade ut ett stort skadestånd till en av männen, medan hon inte fick ett öre.

Med det sagt vill jag berätta att vi tillsammans har samlat in mer än 400 000 kr till henne. Tjejen har svårt att ta in hur mycket pengar det handlar om men säger att det som betyder allra mest är hur många som bryr sig och ställer sig på hennes sida.

Detta engagemang är helt otroligt!

MEDDELANDE TILL ALLMÄNHETEN:

Härmed avslutas insamlingen till tjejen i Ludvika som, i oktober förra året, utsattes för en gruppvåldtäkt där förövarna gick fria.

Slutsumman blev otroliga 433 500 kronor och är nu insatt på hennes konto.

Tjejen och hennes familj vill tacka alla som varit med på detta. Hennes mamma skrev så här till mig tidigare idag:

"Detta engagemang är helt otroligt. Med detta meddelande så vill vi i familjen framföra ett stort tack från djupet av våra hjärtan till dig och det svenska folket som backar upp vår dotter och verkligen visar att här har rättsväsendet svikit henne stort. Stor stor kram till er alla."

Så en stor eloge till Joakim Lamotte som ordnade med denna insamling.