Buslandet i Vitryssland!

Bild från Svenskt busland. Bilden kommer att bytas ut.

I lördags var vi inne i centrum med barnen och besökte ett café och det var även ett litet lek och bus land där. Barnen fick vara inne i buslandet och leka i en halvtimma först. De kostade 6 rubler vilket är lika mycket som 30 kronor för två barn.

Vi beställde, en kaffe, en chokladkaka, en cola, en påse nötter, en påse chips, 2 drickor till barnen, två stora muggar med popcorn som var karamelliserade. Det var väldigt gott. Allt gick på 30 kronor.

Efter att barnen hade lekt inne i det området som var lek och bus landet så fick dom bla åka i en attraktion som kostade 5 kronor. Den åkte dom säkert en 4 gånger. Sedan fick Olga kasta basket i n korg och man skulle då får 3 olika spelomgångar där och med en liten paus emellan varje spelomgång.

Hon var ganska duktig å det måste jag säga. Sedan fans det även en boxboll men det var väl det enda som vi inte provade på.

Vi provade även ett sk puckspel där en plastpuck flyter ovanför spelbordet med hjälp av luft. Och et fanns även ett gammalt bollspel där man skulle försöka skjuta i mål på varandra och man skulle då dra i spakar för at få sina fotbollsspelare att gå åt sidan. Och sedan då skjuta framåt mot målet så gått det går. För att till slut skjuta i mål. Jag behöver väl knappast skiva vem som var den stora vinnaren i dessa två spel.

Sedan fanns det även en fem dimensionell filmvisning under ca 3-5 minuter. Det kostade 3 rubler för en person, dvs 15 kronor. När den lilla flickan ”Deminicka” som bara är 4 år ville åka och se en film så vågade inte brodern ”Vladik” som är 6 år gammal åka med.

Man sitter i en stol som rör sig med hjälp av hydraulik. Man känner då svängar och gupp och åker med i filmen. Man får även ha på sig ett par glasögon som gör att filmen blir fem dimensionellt. Eftersom Vladik inte vågade åka med så sa jag till honom att jag skulle åka med så kanske han skulle våga. Och då tyckte han att det var okey.

Så då tänkte jag att jag fick åka med ifall Deminicka skulle livrädd och sedan skulle det vara trevligt at få se vad det är dom visar och hur det ser ut. Och det var verkligen trevligt. Den lilla tjejen skrek ingenting och tyckte att det var roligt medan den äldre killen Vladik skrek nästan jämt.