Brest to MInsk

När jag åkte tåg mellan Brest och Minsk för att ta mig till flygplatsen i Minsk så hade jag laddat min bärbara dator s å mycket som möjligt. Och ven min mobiltelefon. Får nog försöka fortsätta att ladda båda när jag är på något kafé i minsk. Och sedan även på flygplatsen där finns det alltid ström. Och eftersom jag hade så mycket tid över på tågresan så tänkte jag att jag lika väl kan skriva en bra och lång rolig historia.

Det var en man som nolltaxerade år efter år. Han levde dock lyxliv och skattemyndigheterna blev därför nyfikna på honom och undrade vad han hade för fuffens för sig.

Skattemyndigheten hade skrivit till honom och sagt åt honom att vara hemma och dom åkte därför hem till honom och gjorde ett hembesök.

När skattemyndigheten kom dit så ser dom lyxbilar och ett otroligt vackert hus, som självklart är dyrt. Dom hade kollat upp honom innan och huset och bilarna var kontant betalda. Dom ringde på dörren och mannen öppnade. Dom säger till honom som det är att han lever dyrt och har dyra saker men inte har deklarerat någon inkomst på många år.

Mannen svarar att han inte behöver jobba eftersom han är så smart. Skattemyndigheten blev fundersam och frågade vad han menade. Jo säger han. Jag slår vad och vinner alltid. Mannen ville då att han skulle bevisa detta.

Då säger den rika mannen att vi kan slå vad om en sak. Mannen från skattemyndigheterna blir nyfiken och frågar vad han menar. Jo säger han, vi slår vad om 500 kronor ifall jag kan bita mig i ögat. Vinner jag får jag 500 kr av dig. Vinner du så får du 500 kr av mig.

Mannen från skattemyndigheterna hade ju kollat sjukhusjournaler och verkligen kollat upp mannen så han tänker att det kan han gå med på. Han tänker också att ifall han skulle förlora så skulle han kunna dra av det som representation på jobbet.

Mannen från skattemyndigheterna säger att han går med på det. Mannen tar då ut sitt ena öga och biter på det. Mannen från skattemyndigheterna blir förvånad.

Så han tänker, vad dum jag var, att jag inte tänkte på det. Så han tänker att han skulle pröva en gång till och ber att den rika mannen ger honom en hans till. Okey säger den rika mannan.

Om jag kan bita mig i det andra ögat så får jag 1000 kronor av dig. Skulle jag förlora så får du tillbaks dina 500 kronor. Mannen från skattemyndigheterna tänker efter. Han kan ju inte vara blind. Och så tänker han, skulle jag ändå förlora så drar jag av det som representation.

Han sade att han gick med på det. Mannen tar då ut sina löständer och biter sig i det andra ögat. Mannen från skattemyndigheterna tänker att mannen är riktigt smart.

Han tänkte ge den rika mannen 1000 kronor men då säger den rika mannen. Jag är inte ute efter dina pengar så vi gör en gång till. Mannen från skattemyndigheterna tänker att han kunde ju höra sig för för att se vad det gällde och tänka efter.

Han svarade att han ville veta vad det gällde först. Okey, säger den rika mannan. Det är om jag har en snopp eller inte. Om jag har en snopp så vinner du tillbaks 1000 kronor.

Har jag ingen snopp så får jag 2000 kronor av dig. Mannen från skattemyndigheterna tänker att dom hade ju kollat sjukhusjournalen och det stod inget om att han inte skulle ha det. Och han hade ju även barn.

Så han tänkte att det här kunde han inte förlora. Mannen från skattemyndigheterna sade att han gick med på det. Men det var ju mitt på dagen och dom stod på trapphuset till den rika mannens lyxvilla.

Så han undrade hur han kunde kontrollera detta. Den rika mannen svarade. Det är väl bara att stoppa in handen innanför mina byxor och känna efter. Han tittade sig omkring och gjorde så. Och känner att den rika mannen har en snopp. Mannen från skattemyndigheterna skriker glatt, du har en snopp, jag har vunnit. Ja säger den rika mannen du vann.

Mannen från skattemyndigheterna blir konfunderad och säger, men du sade ju att du var smart, och du har allt som du har. Men jag vann. Vad är felet.  Då säger den rika mannen. 2000 kronor är ingenting för mig. Ser du den Ferrarin som står på andra sidan gatan.

Ja svarar Mannen från skattemyndigheterna. Den är säkert din. Ja, svarar han, nu är den det. För jag slog vad med grannen att ni från skattemyndigheterna är bögar. Och jag har just vunnit den. Grannen står i sitt fönster och tittar just nu.

Rolig va????

Det var som jag såg en skylt på en dörr, Tyvärr tjuvar, skattemyndigheten han före.