Polisen

Har en kompis som är polis. Så jävla skön lirare. Han bor i centrum i Majorna. Och han berättade två roliga saker för mig. En gång var när han hade kört ner i sitt garage som ligger under huset där han bor.

När han hade kört ner med sin privata bil så hade han observerat att det står en kille med en kofot lite längre in i garaget. Han såg även ytterligare en kille lite längre bort.

Nu hade den polisman varigt ute och skjutit på övningsbana och hade därmed sitt tjänstevapen med sig. När han hade kört längst in i garaget så kom killen med kofot emot honom.

Polisen tar då fram sitt vapen och när killen kommer några meter ifrån min polare så drar han en mantelrörelse.

Killen med kofot säger då att han bor i huset. Och han med kofoten försöker gå mot polismannen som då riktar pistolen lite mer mot killen. Och säger samtidigt ”kommer du en meter närmare så sätter jag ett skott i benet på dig”.

Killen som hade gått mot polismannen stannar upp och säger att det är lugnt. Han ifrågasätter varför han har pistol och säger att dom kanske skall ringa polisen.

Då säger polisen, Gör det, så får vi se vem dom griper. Dig med kofot eller mig. Dom säger då att dom skall gå.

Killen med kofoten börjar gå åt ett håll. Men frågar sedan polisen vart utgången är. Då säger polisen. Du sa ju att du bodde här. Han ljög med andra ord. Men det fattade ju vem som helst. Och absolut en polis.

Killarna försvann sedan.

 

Vid ett annat tillfälle så var det någon som hade dragit i polismannen dörrhandtag. Han hörde att det var någon i trappuppgången som kände på dörren om den var låst.

Så polismannen gick och tog fram sin pistol och öppnade dörren och gjorde en mantelrörelse så att det hördes i trapphuset.

Och en sådant ljud vet man vad det är. Han hörde sedan att det var någon som skyndade sig ner för trapporna.

Polismannen gick in till sig igen. Han tog fram sitt lasersikte som han har. Han går till köksfönstret och tittar ut och ser att det är något som rör sig där ute. Då tänder han lasersiktet så att det syns en röd prick.

Och så försöker han träffa skuggorna med den röda laserpricken. Och han berättade att han aldrig har sett någon springa så snabbt förut. Och jag tycker att detta är två perfekta lösningar och jag skulle absolut gjort likadant.

När han konfronterar detta med sina kollegor så säger dom likadant, bra gjort.