Rekat o klart, scam

Jag har tidigare fått mycket bra speltips genom Rekat & Klart. En sida med mycket information om spel och mycket bra speltips då av en kille som heter Tobias Holm.

Efter att ha läst www.rekatochklart.nu  så förstår jag att det är mycket bluff.

för den rigktiga siten ligger uppe på rekatochklart.com. 
Itället för att jag skriver lite smått här vad dom skriver om så lägger jag in hela sidan här. 
Och jag skriver detta pga att visa hur starkt internett är. Och dels att visa vilka dårar det är som gärna säljer sig för pengar. Och det är ett riktigt stormskott till dåre tycker jag.

Jag tycker ju att ens egna namn är mer värt än att man säljer det för pengar.

Sedan är det så också att internett är bra för att man kan alltid kolla in vad andra skriver om företag och annat. Och det är bra. 

Skall jag tex beställa något från näter så kollar jag alltid upp företaget innan.
Sedan behöver det förstås inte vara rätt utan det kan vara någon som skriver som inte gillar en. Eller att det har blivit fel  på något annat sätt. 

Dock så vann jag 120,000 kr där förra året. Efter att ha spelat på speltips från Holms under ca 2 månader.

Så här kommer den hela. Citat"

Hej du, sportintresserade vän. Tanken var säkert att du skulle surfa in på Rekatochklart.se, men hamnade här och innan du surfar vidare till rätt adress så vill vi bara göra dig uppmärksam på en del saker gällande deras listigt spridda propaganda och dolda mål för att sko sig på den nya oerfarna spelaren.

Låt oss börja från början; rekatochklart såg först ljuset sensommaren 2009. Sidan öppnades av den nuvarande ägaren Tobias Holm (härefter Holms) som ville skapa en gemensam öppen samlingsplats för Sveriges alla tippare. Eftersom Holms hade samlat på sig en del kontakter inom bettingvärlden och sidan var den första i sitt slag enbart inriktade till svenskar fick sidan ett stort genomslag. Holms själv kan inget om dataprogrammering så sidan fick sättas ihop av vänner, men han var noga med att sätta sig själv i rampljuset så att rekatochklart blev synonymt med hans namn. Sidan var i detta skede helt fritt från annonser och vem som helst kunde anonymt gå in och skriva på de olika ”planken”.

Under hösten/vintern när trafiken till rekatochklart var som absolut högst kostade även sajten en del pengar att underhålla per månad samtidigt som den inte drog in en krona; hittils hade alltså allt skett i en ideell anda. Idén om att tjäna pengar genom att samarbeta med spelbolagen, såkallad affiliating* föddes. Kort och gott, de slussade in tippare till diverse spelbolag med små banners i utbyte mot en statiskt summa på ungefär 100 kr per värvad medlem. Samma schyssta deal som vi alla spelare kan få fast i lite mer organiserad form. Inkomsterna från detta täckte underhållningskostnaderna och inte mer än så.

Samtidigt startade en del konkurrenter med mer funktionsmässigt användarvänliga designer dyka upp och deras adresser började spridas på rekatochklart's plank och det är vid denna tidpunkt som rekatochklart glider ifrån sina ideal som sidan startades på. Istället för att sträva efter att uppnå samma kvalité som konkurrenterna och på det viset behålla användarna så valde de att gå fascismens väg genom att sekundmoderera planken och radera allt som inte sammanföll med rekatochklart's regi. Länkar började censureras och minsta kritik riktat mot censuren, Holms eller rekatochklart raderades utan eftertanke. Trots detta tappade sidan trafik och till slut togs beslutet att ett ”nytt” rekatochklart skulle kodas. Ett mer slutet, girigt och bedrägligt rekatochklart skulle det visa sig.

FÖRVANDLINGEN

 

Den nya designen lanserades i början av februari och det gick snabbt att märka de markanta förändringarna som hade gjorts för att maximera kontrollen, öka affiliate-intäkterna och dra nytta av användarnas goda vilja. Numera var man tvungen att registrera sig med personuppgifter, inklusive adress, för att få uttrycka sin åsikt i vad som var ett helt öppet forum tidigare. Anledningen som Holms gav var att det hade blivit för mycket spam på planken, men i själva verket var det bara för att få ökad kontroll över användarna så att censuren kunde appliceras snabbare och användarna som skrev kritiskt mot rekatochklart blev lättare att stänga av. rekatochklart tappade under denna tiden 25% av sin trafik på bara några veckor. Som om inte detta vore fascistiskt nog så var Holms fortfarande inte nöjd; nu när han hade lyckas tysta så gott som alla kritiker kunde han fritt utnyttja resten av användarna utan att någon klagade.

De tidigare schyssta affiliate-erbjudanden som i princip var ”100 kr till din vän och 100 kr till dig”-kampanjer byttes ut mot den mest tvivelaktiga dealen man kan få hos ett spelbolag. 30% av de ackumulerade förlusterna från de spelare man har rekryterat. Med den nya designen kom också reklamen för spelbolag där Holms hade dessa överenskommelser att öka; stora banners infördes, samtliga spelbolag med referal-länkar fanns på alla sidor, bonus-guider och kanske det allra värsta: så fort en användare skriver ett spelbolagsnamn ändras spelbolagsnamnet till en länk i fet stil med rekatochklart's referal-länk pålagd.

Men vadå, han och de andra lämnar ut bra rekar, så hur ska de kunna vinna på folks ackumulerade förluster om de bara ger ut vinnande tips kanske du tänker. Grejen är bara den att det är precis tvärtom vad som hände där. Ta er en titt på detta spreadsheet där alla Holms spel har bokförts av en oberoende källa mellan 2010-02-01 och 2010-03-01, månaden efter att ”nya rekatochklart” lanserades. Följande tre tal går då att utläsa:

Netto:-3177 
Medelvinst: -77.49
ROI: 74.17% 

Det betyder alltså att under första månaden, när han slussade in som flest medlemmar under dessa ”30% av användarnas förluster”-förhållanden gick hans tips alltså back knappt 3200 kr och hans return on investmentprocent landade på katastrofala 74.17% vilket betyder att för varje satsad hundralapp så fick han bara 74 kr tillbaka i snitt.

Slump?

Självklart inte, det är bara att se tillbaka på spelen han lade då, så är det ganska glasklart att han försöker hamna på fel sida för att medvetet kunna plocka in 30% av era förluster. Varför tror ni inte det finns några bokföringssystem på rekatochklart? Jo, för att det är endast ett ytterst fåtal av dessa bloggare som faktiskt går med vinst och de flesta som har gjort det, till exempel Akim, LuckyStrike och Winther har sedan länge lämnat rekatochklart, antagligen för de insett vilka motiv som numera ligger bakom sidan.

Vad har hänt sedan dess då? Holms och de andra bakom sidan har dragit in massor av pengar; era pengar om ni har signat upp er från deras länkar och följt deras tips, men mycket vill såklart ha mer så numera när även spelbolagen insett potentialen i Holms lurendrejarsida har även de kommit på hur de ska kunna utnyttja deras uttänkta idé 'Rekrytera användare via 30% förlust-erbjudanden och ge sedan ut förlorande tips” och har nu börjat erbjuda just rekatochklart's användare HÖGRE bonusar än på andra ställen ENDAST för att de vet att pengarna får de tillbaka lika snabbt av den gemene rekatochklart-användaren som följer deras tips. Holms vinner, rekatochklart vinner och spelbolagen vinner. Alla vinner utom användarna som bara utnyttjas.

Självklart sysslar inte spelbolagen med välgörenhet så alla 'exklusiva' erbjudanden från rekatochklart betyder i själva verket att rekatochklart tjänar in så mycket pengar åt dem att de med ena handen verkar snälla, ge ut tävlingar, högre bonusar och andra saker för att med andra handen sitta och räkna in alla pengar som rekatochklart-användarna förlorar till dem.

Tänk efter, hur många av Holms poster i dessa dagar handlar egentligen om något spelrelaterat? En snabb undersökning visade att av Holms 100 senaste poster har 16 handlat om Holms fyllor, 18 om spel, 24 om Holms politiska åsikter och 42(!) st varit rekryterande poster med bara affiliate-information.

rekatochklart har förändras från en sida där öppenhet och rekar styrde till en fascistiskt styrd sida där vinstintresse för ägarna alltid kommer före användarnas vinstintresse.

Varför tror ni inte det går att kommentera Holms rena reklaminlägg?

Vem tror ni betalar för alla utlandsvistelser för den arbetslösa Holm?

Om sidan finns för att ge ut bra rekar, varför består 80% av sidan av reklam?

Om du nu har kommit såhär långt så är du fullt medveten om att Holms inte gör dig som spelare en tjänst utan endast ser till hur han kan sko sig på snabbast och enklast väg, det är upp till dig nu om du vill göda denna parasit på vanliga människor eller leta efter bättre alternativ som inte står på samma sida som spelbolagen. Du och alla stackare som redan är fast i rekatochklart's klor förtjänar bättre än så, låt dom inte utnyttja er.

affiliating: Ett avtal som går ut på att få in pengar till spelbolagen. T.ex. så betalar de ut upp till 30% av en spelares ackumulerade förluster över 3 månader till personen som refererade dem till sidan. Varje gång en länk till ett spelbolag avslutas med ”affiliateid=28181”, ”referal=6854” eller liknande så försöker de rekrytera er och således tjäna pengar på era förluster. Slutcitat"