Polisanmäla mig!

När jag skulle köra upp Olga till Landvetter efter att hon hade varigt här en vecka så åkte vi upp med lastbilen. När jag kom fram till flygplatsen så är det inte så lätt att hitta en lämplig parkering eftersom lastbilen är ganska lång.

Man kan ju inte parkera på ett par vanliga parkeringsrutor eftersom dom då ger en böter. Lapplisorna skriver då "överhäng" på parkeringsboten. Och dom menar då att bilens bakparti vid skåpet hänger utanför.

Nu säger dock en kille som jobbar med flytt och som har haft eget inom flytt att det inte går att lappa en lastbil pga överhäng. För enligt honom så räcker det att dom fyra däcken är innanför parkeringsrutan.

Men det är ju ändå besvärligt att få parkeringsböter. Så utanför terminalen finns det några perkeringar dom är 30 minuters om man köper en biljett. Det är ca 15 bilplatser där. Där går det bra att stå eftersom det är gott om plats att parkera på.

Jag såg ingen plats och körde därför runt en extra gång så att det skulle gå lite tid och ev kunna bli ledigt på någon parkeringsplats. Men det var bara lite ledig yta bredvid men inte tillräckligt för att kunna köra in hela lastbilen.

Jag såg att det stod en tant där som skulle åka iväg och jag visade henne att jag skulle parkera genom att ställa lastblen bredvid. Bilar runt mig kom emellan så det var gott om plats överallt för bakomvarande och ny trafik.

Då började tanten att röka och jag tänkte att det kommer att ta lite extra tid. Så jag ställde min lastbil bredvid henne utan att kunna köra längst in med fronten på lastbilen. Nu stod jag bredvid henne ganska nära.

Jag gick ut och köpte en biljett. Jag såg att hon får plats med att gå in i sin bil om hon hoppar in från andra sidan av bilen. Men hon börjar gnälla när jag kommer för att lägga min parkeringsbiiljett på lastbilens framruta.

Hon säger något till mig och hon låter lite som en alkis. Jag hade förberett mig och börjar prata ryska med henne. Jag säger på ryska, "Ya nje panimajo, Ya gavaritte paryski". Som betyder, jag förstår inte, jag pratar ryska, Då blir tanten helt till sig, och då säger hon, "Jag kan polisanmäla dig för att du säger så". Jag vet inte ens om alkisen hade lyssnat på mig. Eller om hon var rädd för att fråga vad jag sa. Eller så var hon inte beredd på mitt svar.

Jag gick vidare och hjälpte Olga in i terminalen och kollade vilken gate hennes flyg skulle flyga från. Följde henne fram till där dom får visa bordingkortet och sade adjö till henne.

När jag kommer fram till lastbilen så har tanten åkt iväg så hon hade säkert hoppas in från passargerar sidan.

Så det är bra att träna språk som inte många förstår. Gnäller någon, så bara att prata ryska.