Dement Granne

Vi gjorde en flytt åt en yngre tjej. Hon flyttade ut från sin mamma och hade fått en lägenhet i Västra Frölunda.

När vi kom fram till adressen så såg vi en tant som visade sig vara grannen. Hon stod i fönstret och tittade ut och tittade efter vad vi gjorde.

När vi sedan lastade in i lägenheten så hade denna kvinnan öppnat sin dörr och började stirra på oss som flyttade in i samma våning.
Jag såg att hon höll i ett brev och tänkte att det kanske hade kommit fel. Det var kanske meningen att det skulle komma till tjejen som vi flyttade in just nu.

Så jag gick fram till tanten som måste ha varigt minst 70 år gammal. Jag frågade henne om det var grannen som skulle ha posten som hon höll i. Hon svarde inte utan bara gav mig det. Så jag frågade tjejen som flyttade in ifall det var hennes post.

Den gamla tankten stod helt tyst, fortrafande med öppen dörr. Tjejej vi flyttade in sade att det inte var henne post och sa att tanten är dement. Den nyinflyttade tjejen och den dementa tanten pratade med varandra på persiska.

Sedan när vi fortsätter att jobba så kommer tjejen och säger att tanten hade frågat henne om varför honhade delat ut posten till den dementa tanten. 

Då visar det sig att denna här tjejen hade fått lägenheten av en som bodde där innan. Och dom som bodde där innan var riktigt trötta på den dementa tanten eftersom hon hela tiden kom och ringde på grannens dörr. Det slutande med att dom skruvade bort sin ringklocka för att dom hade tröttnat på att den dementa tanten störde dom hela tiden

Och det verkade vara svårt att göra något åt det hela eftersom tanten ägde sin lägnhet och hennes barn ville inte ta henne till något äldreboende eller dementboende. 

Då blir det ju så att hon går och stör grannen hela tiden. Tantens barn lägger alltså över sina problem på grannen som hela tiden får ta emot påstötningar i form av att hon stör sin granne.

Hade jag bott där och hon hade stört mig så hade jag varje gång jag hade gått ut ringt på hennes dörr och sedan gått därifrån. Hon hade verkligen fått tillbaks det som hon gör.

Och allt beror på att barnen inte gör sitt genom att låta hon bo där hon hör hemma. 
I värsta fall om hon hade ringt på min dörr mitt på natten så hade jag kopplat in 220 volt i dörrklockan så kanske hon hade lärt sig.