Lettland rasist

När jag var med en kompis inne i stan och fikade så var vi i Haga. Vi hade sett ett ställe när vi körde förbi med bilenoch tänkte att vi skulle tästa något nytt kafe.

När vi hade beställt och satt oss ner så tar det en stund innan det kommer en tjej med en mulatttös på ca 7-8 år. Jag hör att mamman pratar ryska så jag frågar vad hon kommer ifrån. Hon svarar då att hon är från Lettland. Hon har bott i sverige i över 3,5 år och pratade mycket bra svenska.

Hon förklarar att hon kom från Lettland men att det var så rasistiskt att bo där. Detta för att mamman hade två barn som var mullatter och personer kunde skriva över andra sidan gatan rasistiska ord. 

Mamman fortsatte och förklara att när barnet var i skolan och duschade så hade ett annat barn sagt till hennes barn att hon minsan var vit och att det var bättre. Och dessa ord är förstås någon som barnet har lärt sig genom sina föräldrar.

Mamman förklarade dock att det var stor skillnad att bo i sverige ochhon sa att hon aldrig skulle flytta tillbaks. Hon sa att hon var högavlönad i Lettland och hade ett bra liv. Men valde sverige för att barnen blev påhoppade med rasistiska ord. 

Jag pratade med henne och det var intresant att hon var så pratglad. Jag sade till henne att jag förstår vad dom flesta som bor i Ryssland, vitryssland, Ukraina, Lettland, Estland, Litauen inte har ett bra liv. 

Jämnför man deras arbetare med en arbetare i sverige så är det en gigansitk skillnad. Att arbeta i Dessa länder är så att du har råd att betala ditt boende och lite mat. Men inte mycket mer. Det har jag aldrig kallat för arbete utan slaveri. Jag som trodde att slaveriet var bort.. Fast klart, det är det ju, det är ju inte Sverige vi pratar om.