Asiatiska barn

Jag var inne i en asiatisk mataffär och pratade med ägarna. Då är det även en familj med två barn som är där samtidigt. Barnen vill ha glass men får inte det för sina föräldrar.

När jag skall gå därifrån så ger jag barnen 50 kr och dom tar emot dom. Jag tänker att dom skall visa det för sina föräldrar och då ha större chans att få köpa varsin glass. Barnen är ca 7-12 år gamla.

Men barnen håller fingret runt munnen och säger att man skall vara tyst. Dom tar emot pengarna och gömmer dom i sina fickor utan att säga något till sina föräldrar.

Jag tycker bara att det var så roligt, smart vet jag inte,,, smart av barnen kanske. men frågan är om det är så klokt att dominget säger till sina föräldrar.

Men jag går därifrån sedan..

 

När jag är inne i en butik i centrala Göteborg för att ta en kopp kaffe. Då hör jag hur två tjejer pratar om att dom inte har råd med det ena och det andra.

Jag tycker synd om dom när jag hör hur dom pratar så jag ger dom 100 kr. Jag säger att dom får det för att jag har ändå vunnit så mycket pengar på spel.

Jag tänker att det är större chans att dom tar emot det ifall jag har en bra förklaring...Jag tycker att man kan dela med sig lite när man själv har det så bra. 

Och jag förstår verkligen hur dåligt vissa ensamstående mammor kan ha det.