Idiot muckar

När vi gör flyttar för kunderna och använder hissen så låter vi självklart att andra får använda hissen ifall dom önskar det. Det kan vara gamla, eller personer som har svårt att gå, någon med barnvagn eller barn. Eller bara någon som skall åka flera våningar.

Så när vi arbetar och använder hissen så låtar man alltid andra ta hissen emellanåt. Och skulle någon banka på hissen så släpper vi den så fort den blir ledig. Ibland så åker man med i hissen för att säga till personen att den kan ta hissen och så fortsätter man att arbeta sedan.

Jag stod längst ner i ett 8 våningshus och hade lastade in. Det knackar på dörren längre upp och jag säger till min vän att åka upp och titta efter ifall någon behöver hjälp. Jag låter min vän åka med i hissen och åka upp för att hjälpa till ifall det är någon äldre och för att vi skall kunna ta hissen direkt efteråt.

Medan jag väntar på att han skall göra det så står jag längst ner i trapphuset och väntar. Jag har mobilen framme för att antingen skicka meddelande till min snygga Ryska eller för att lyssna på Youtube då jag lär mig ryska språket.

Då kommer det ner en man i ca 40-45 årsålderna och säger till mig. "Jag behöver hissen". Jag förstod ju varför han gick i trapporna och att någon hade bankat på hissen innan att han ville ha hissen. Så jag svarade direkt. "Du kan ta hissen". 

Sedan fortsätter jag att titta på mobilen. Då säger killen "jag pratar faktiskt med dig måste du hålla på med mobilentelefonen då". Jag svarar, Jag har sagt att du får ta hissen". Då blir han sur och säger något och jag säger att "Jag sa ju att du får ta hissen, är du döv eller, jag gör vad jag vill med min mobiltelefon, du behöver inte prata med mig. Detta säger jag eftersom har blir spydig och otrevlig. 

Han går då mot mig och tror att jag skall bli rädd. Så jag rättar upp ryggen och går mot honom lite så att han ser att jag inte backar för honom. Jag säger då, "vad vill du din idiot". För att poängtera att här har han inget att hämta.

Jag slår han förstås inte eftersom han inte har rört mig. Och sedan arbetar vi ju också för en kund. Han blir då rädd och går upp för trapporna igen. Jag hör att han börjar prata med våran kund, så jag går upp direkt till kunden.

Min vän och arbetskamprat står där också. Jag viste inte då att han hade sagt något till idioten. Men han har hört att jag har skrikit till honom och han hade ju varit och letat efter honom. Detta för att kunna ge honom hissen.

Eftersom idioten pratar med kunden så säger jag direkt till kunden att han ville ha hissen och att jag svarade direkt att han kunde ta den. Jag säger samtidigt att han är en idiot. För det är han uppenbarligen eftersom han går dit och pratar.

Sedan ville han ju ha hissen, Men eftersom han står och pratar med våran kund så säger jag åt honom, "du vill inte ha hissen nu så då tar vi den". Och åker ner och hämtar dom sista sakerna.

Sedan pratar jag med kunden som säger att han uppenbarligen hade någon typ av bokstavskombination. För kunden säger själv att han inte var helt frisk.

Man får förstås vara försiktig med att slå någon under ett arbetspass. Men skulle jag behvöer försvara mig så hade jag inte tvekat en sekund att ge 100 procent under några få sekunder. Man tar ju inte skit från vem som helst. Men då måste absolut den andra börja först..