Sellpy.se SCAM Lurendrejare

Nu utfärdar jag en varning för bolaget. Sellpy.se

Jag hittade ett dåligt omdömen på en FB sida och snabbt kom det mer och mer dåliga omdömen om detta otroligt dåliga företag. Av 107 recensioner fick dom ett snitt på 3,1 av 5,

Och på Trustpilot som är en omdömessida får dom 4,2 av 10 poäng, 53,5 procent ger 1 stjärna, 2 stjärnor 7 % 3 stjärnor 2,3 % 4 stjärnor 4,3 % och 5 stjärnor 27,9 procent. Helt värdelöst med andra ord.

Så här skriver en tjej på varninglistan på facebook. En annan person la upp om Sellpy.se men ni gick på henne för att ni ansåg att det inte stämde och nu så ska jag visa att det är verkligen så här det går till. Hon själv hade anlitat dom och var väldigt missnöjd. Dels tog det väldigt många veckor. Kläder var nya men de skänktes vidare istället för att de ens hade lagts ut. Fler har även varit med om samma sak. Och nu tycker jag att det ska ut och visar att det är oseriöst.

Så här skriver några om firman Sellpy.se

En riktig lurendrejar- tjänst. Vi skickade in 3 sprängfyllda kassar med idel svindyra märkeskläder och fick sammanlagt: 0(!!!!!!) kronor tillbaka. Jag förstår faktiskt inte hur den här tjänsten kan få finnas kvar, varför det inte har blivit ett ramaskri? 
ANLITA INTE SELLPY OM DU VILL HA UT NÅGONTING FÖR DINA KLÄDER!!!! 

Jag skickade in sju påsar med kläder och prylar till Sellpy och deras bedömning var att 66 plagg(!) inte gick att sälja. Jag har själv sålt väldigt mycket kläder på Tradera och jag vet vad som går för över 50kr och inte och håller absolut inte med om deras bedömning. Jag tycker dessutom att bilderna de tar på kläderna är väldigt dåliga och inte alls så hög kvalité som en hade kunnat önska för en så stor del av vinsten, detta påverkar självklart också hur mycket (eller snarare lite) kläderna går för. Förutom detta är beskrivningarna av kläderna/prylarna högst bristfälliga och trots att många plagg hade lappen kvar och var helt oanvända så skrevs detta inte ut i annonsen. Efter att det tog 5 veckor för Sellpy att lägga ut annonserna så har de nu sålts för sammanlagt 1904kr, av detta får jag 236kr. Inräknat där är att jag skickade med en nästan helt oanvänd Filippa K kostym som med bättre bilder och beskrivning lätt hade kunnat säljas för 1500kr på blocket/tradera. Jag rekommenderar alla att faktiskt ta tiden att själv sälja på Tradera/blocket då det helt enkelt inte är värt ens mödan att lägga ner kläderna i påsen med Sellpy.

Oacceptabelt! SÄLJ INTE GENOM SELLPY! Sämsta tjänsten jag någonsin använt, lämnade in 24 st fina plagg (Calvin Klein, Rodebjer etc) - fick NOLL kronor!

Var så otroligt taggad och positiv till denna tjänst när jag skickade in mina välsorterade och strukna kläder! Slutade upp med att vara jättebesviken, arg och ledsen. Skickade in tre fulla påsar med helt rena och hela kläder. Vissa klänningar endast använda en gång utan en skråma. Jättefina plagg från Calvin Klein, Rodebjer, Soaked in Luxury, MOSS Copenhagen och Zara. En kofta från CK i fint skick, som jag köpte för över 2000 kronor såldes för 65 kronor. En underbar galaklänning med bar rygg, som jag endast använt 1 gång, nypris 800 kronor, från Zara såldes för 50 kronor. Varav 5 kr gick till sortering. 18 av 24 plagg (?!!!) skänktes bort till någon oklar välgörenhet, och de resterande 6 plaggen (varav två från Calvin Klein och flera knappt använda dyra från Zara) såldes för totalt 355 kronor. De som sorterades bort var bland annat fina flare-jeans från & Other Stories, en fin sidenblus från Soaked in Luxury. Med sorteringen inräknad gick jag BACK om 21 kronor enligt hemsidan. Så mitt saldo är -(alltså MINUS) 21 kronor, men eftersom de inser att det är orimligt att betala för kläder man lämnar in, fick jag ett generöst saldo på 0 kronor. Kommer aldrig någonsin använda denna tjänst igen och är SÅ fruktansvärt arg och besviken!

VARNING för detta bolag. Lämnade in en stor kasse med oanvända och dyra plagg. Ett flertal plagg fanns inte ens med i listan efter att dem gått igenom min påse, jag ringde upp kundtjänst och svaret var ungefär "Nej tyvärr vi kan hitta hitta någon pälsväst, jag är ledsen". Oanvända plagg och jackor inköpta för över tusenlappen gavs bort till välgörenhet. Sellpy marknadsför sitt bolag som ett sätt att tjäna enkla pengar, funderar ni på att använda denna tjänst så är det smidigare att lägga kläderna i en kasse och slänga dem i soptunnan för det är absolut ingen skillnad mot vad Sellpy gör med dina kläder. Jag vill även uppmana andra missnöjda säljare att anmäla bolaget till konsumentverket!!!

Istället för att sälja varorna styck vis som de får det att låta som att de gör så satte de ihop dem som ett paket 8st nya produkter som har ett värde på 600kr ut i vanlig butik. vägrar använda bra bilder som jag har på sakerna som är super bra. de tar sina egna där du inte ser produkten + att många bilder var suddiga. näää galet besviken! du tjänar mer på att görat själv

Jag lämna in märkeskläder i mycket fint skick från Rose and Born, Boss, Götrich, Morris etc. Är så himla besviken.... Dom har släppt en kostym från Görtich för 55 spänn liksom ett par läderstövlar från Rose and born i absolut nyskick för 100 spänn. Dom kostar 7500kr. En Sand rock som kostar 12000kr för 50 spänn. Lurendrejeri! Förskingring! Hur fan kan man inte sätta en lägsta gräns på i varje fall 500-1000kr på sådana plagg. Är sjukt besviken och vill ha tillbaka mina kläder och skor. ANVÄND ALDRIG Sellpy ifall ni ha dyrare märkes kläder!!!! Stor jävla blåsning! VARNING!

Ska rada upp varorna:
Morris kavaj: 515Kr
Rose & born väst: 459kr
Rose & born väst: 365kr
Morris kavaj: 230kr
Rose&born Boots: 100kr
Pasqui Skjorta: 63kr
Götrich byxor: 55kr
Götrisch kavaj: 50Kr
Sand Rock: 50kr 

Håller med föregående, ska man sälja märkeskläder bör det säljas med lägsta pris, skänka bort ett par skor i nyskick som kostar 1500-2000 kr nya för ett par hundralappar kan jag göra själv, det behöver man ingen tjänst för. Tar väldigt dåliga bilder (vilket vi klagade på) bidrar ju inte direkt till möjligheten att få bra betalt.

Tyvärr måste jag varna för att sälja via Sellpy. Kvalitetskontrollen på saker som skickas in är inte bara extremt långsam (det tog 2-3månader innan de gått igenom våra saker) utan den är också i de flesta fall direkt felaktig. Tex så var det ett på Oakley skidglasögon där man missade att det var Oakley. Det hade lätt dubblat värdet. Sen var det ett par Molo jeans för barn som var helt nya men med en sliten stil som skickades till återvinning!! De var som sagt helt nya och kostade 700kr i butik.Samma sak med en Ralph Lauren piké som det stod utrvättad på men som var helt ny och aldrig använd. Skickades till återvinning.Ja så fortsätter det med felaktiga beskrivningar och fula presentationer.
Så skicka inte in dina grejer till Sellpy. Sälj själv på Tradera. Orkar man inte det så är det bättre att själv skänka bort sakerna och kanske sälja bara de saker som man bedömer har högst värde.
Väldigt synd att det funkar så dåligt för jag gillar egentligen idén.

Kan tyvärr inte rekommendera Sellpy för den som önskar snabb försäljning till bra priser. Bottennapp för mig som skickat in många fina plagg och fått en handfull sålda till låga priser. Säljer hellre själv i fortsättningen.

Var nöjd i början som köpare, men med tiden har det missats större defekter samt varit missvisande beskrivningar/foton. Nu är 30% av det jag köper ok. Tidigare 90%. Är väldigt missnöjd som säljare via Sellpy, då saker sorteras bort som "smutsigt" trots att de är endast provade eller i fint skick. Har flera gånger varit så att de klädesplagg som jag har köpt via Sellpy som inte har passat som har lämnats in igen till dem försäljning, har de sorterat bort som "smutisga" och "slitna" för att kunna dra av sina 10kr/plagg på min vinst, rots att de sålde plaggen i de skicket två veckor tidigare.. Har till och med förlorat pengar på att sälja via dem pga deras "sortering". Så visst, kommer göra något lyckat fynd här och där, men absolut inte sälja något mer via dem!

Kommentarer

06.12.2022 14:41

Jack

Brace yourselves, worst customer support ever. As previous reviews state (very rightfully so) you get close to nothing for your products, even if they are of very good quality or bigger brands. I high

05.10.2022 12:01

Per Holmberg

SELLPY ÄR ETT VIDRIGT FÖRETAG! SELLPY har en hel del oäkta märkesvaror, kläderna luktar unket/ avföring / gammal intorkad svett/ gammalt/ källare… kattpiss / djurkroppar / småhål (malätet) ..

05.10.2022 11:59

Maria

SELLPY REKOMMENDERAS INTE!
Vill VARNA att handla på SELLPY, bilder och beskrivningar stämmer inte.

Läs på TRUSTPILOT

05.10.2022 12:02

Per Holmberg

Jag håller med /Per

16.08.2022 21:07

FREDRIK BENETT

SELLPY is a modern well dressed super cheapskate business CHARGING CUSTOMERS up to 80% COMMISSION and a truly corporate looking cheapskate home to the WORST CAPITALISM that exists. SELLPY LEAVES THEI

21.06.2022 23:45

Per

Jag är trött på sellpy brottslig företag,De stal min 4 med väska 65 plagg och skylla på postnord.Nu blocket är har börjat med gratis annonsering och man säljer själv och får 100% vinst

20.06.2022 04:10

Sofia

Fruktansvärt företag, gav bort mina kläder…
Fruktansvärt företag som gav bort mina kläder utan att fråga och hade inte möjlighet att få tillbaka dem. De sålde även flera klädesplagg i nyskick för 30kr

20.06.2022 04:05

Karin

Väldigt långsam återkoppling när jag…
Väldigt långsam återkoppling när jag försöker kontakta Sellpy.Ordern gick i retur för jag aldrig fick avisering om leverans. Av någon anledning var mitt mobilnr f

16.05.2022 10:35

Daniel Alm

Lurendräjer
De ändrar villkoren mitt i allt till deras fördel.
Fick inte en spänn för tre fulla påsar.
Totala summan för försäljningen blev 500 Sek, fick inte en krona .

06.05.2022 11:34

Reine Myhrman

Började sälja med Sellpy redan 2016 och det har för varje år blivit sämre o sämre o numera katastrof. Min uppfattning nu är att man absolut skall undvika detta företag.

19.02.2022 05:00

Johanna

Fan alltså att jag inte läste allt detta innan. Skickade in 3 sprängfyllda påsar till Sellpy nu och hitintills har 45 plagg rensats ut ”ej värt 50, noppor, slitet, urtvättat” jag blev så förbannad