Sortiment som säljer

Jag förstår mig inte på dessa butiker eller restauranger som inte har fler val än vad dom har.

Mankommer tex in i en godisbutik, bensinstation eller mataffär och tittar på deras sortiment när det gäller tex drickan Monster. 

Ibland så har dom kanske 2 st olika sorter. Och då finns det ändå nästan 6 sorter oftast. Och 4 är ändå vanligt att man ser i abutiker och mataffärer.

Jag förstår inte att man inte har ett större sortiment. Ju mer manhar ju mer säljer man. 

Jag gillar absolut inte den gröna eller den blå. Utan det är dom röda som gäller för mig. Den utan socker har man blivit van vid nu. Och den som är vit smakar i stort sett inget. Dem gula påminner om gul saft typ. Eller som zingo. Eller apelsindryck.

Det är som om att när man kommer in i ett cafe och upptäcker att dom knappt har något sortiment. Det är ju int elika trevligt att bara ha några få saker att välja mellan. 

Och ett större sortiment gör att det dels säljs mer och dels så blir kunden nöjdare att han/hon får välja och får välja det som han/hon är sugen på.

Ibland så äter vi ute på en kinarestaurang och då har dom inte så mycket att välja mellan. Dom har bara några få valmöjligheter. Och det kan ju tyckas dåligt.. 

Det är ett trevligt ställe annars. Men eftersom dom är duktiga på att smaksätta maten så återkommer man gärna dit. Men ibland så har man verkligen velat ha ett bredare sortiment eller lite annat att välja mellan.

Det är ju inte så roligt för domsom arbetar i närheten och får äta samma sak dag efter dag.

Eller ett annat ställe som vi brukar äta på när vi passerar mot Alingsås som vi besöker väldigt ofta. Då har jag en vän somhar kina restaurang i Lerum. Men dom lägger själva upp maten och dom snålar verkligen med det. Jag har varigt där 3 gånger och hade dom inte snålat så mycket så hade jag varigt där mycket oftare. 

Finns inget värre än när det snålas och så tror dom att kudnerna skall återkomma. Jag säger inget till ägaren eftersoom vi inte är så bra vänner utan bara ytligt bekanta. Och jag tror omjag skall vara ärlig att ägaren hade inte gillat att man sa till.

Men dom borde förstås när det uppenbarligen måste bli mindre och mindre perosner som dyker upp till lunch eller över huvudet taget.