Räddare i nöden!

Jag och en kompis hade varigt ute och jobbat och åkte med flyttbilen mot centrum. Vi ser en annan flyttbil längre fram och vi känner igen den från en väns flyttfirma. Vi kör samma väg så till slut så kör vi bredvid varandra.

Killen som kör ligger i vänstra fältet och jag ligger i högra fältet. Han har dragit ner sitt fönster och säger någonting om att "det är något om någonting bakom honom". 
Vi fattar inte riktgit vad det är han menar. En av hans anställda åkte bakom honom i bil och dom har arbetat tillsammans.

Jag tänkte om det var han som han ville visa att han har jobbat med honom. Lite längre fram när hans lastbil har kommit före oss och lagts sig i högra sidan av vägen så åker en annan bil framför hans flyttbil. Killen i bilen prejar saktar ner framför honom så att han blir tvungen att stanna.

När jag ser detta så kör jag om presic så jag bromsar in och stannar också framför bilen som prejade lastbilen. Jag ser att det hoppar ut en större utländsk kille som går fram till lastbilen. Jag har nu hoppat ut och går också fram till dom.

Hör att killen frågar vad han i flyttbilen sysslar med. Jag förstår sedan att han har bromsat när han låg bakom flyttbilen. Killen i bilen försöker försvara sig genom att säga att han bara bromsade. 

Jag som hörde det sade att det var bra att han bromsade för katten som gick över vägen. Det var ett smart drag av mig eftesom killen då började titta mot mig. Samtidigt som killen i flyttbilen fick information om vad han skulle säga. 

Samtidigt så kommer den andra flyttkilen i privatbilen och även han stannar och går mot dom två. Den stora utländska killen tittar på min vaktjacka och frågar vem jag är. Jag svarar honom inte. Han är inte hotfull men vi ville ändå vara med ifall han skulle gå på killen i lastbilen. 

Killen som arbetar med flytt som körde personbilen har förmodligen sett vad som har hänt med inbromsningen för han säger. Det var dumt att bromsa eller något liknande. Jag säger också att han kan ju inte köra över katten utan det är klart att han måste bromsa. 

Utläningen säger att man inte skall bromsa för någon katt. Jag svarar att det inte går att köra över dom. Han säger emot och tycker att man bara skall köra på.

När han fortfarande börjar prata med mig så säger jag att han skall hålla avståndet till bilen framför. Han blir helt förvånad. Jag säger att kör han i 50 så är det 50 meter bakom bilarna. Och är det 70 km i timmen så är det 70 meter bakom bilarna. Då hinner man bromsa. 

Killen skriker mot mig att man skall köra över katter men jag fortsätter att diskutera hastiget med honom. Killen gör inte så mycket mer utan lugnar ser sig. Vi har blockerat vägen och en av killarna säger att det är bättre att vi kör iväg.

Hade inte jag varit där så tror jag att det hela hade fått en annan utgång än vad det fick nu.