Inne i Amsterdam.

Efter att ha varit inne i Amsterdam så så måste jag säga att det är tur att det inte är fritt fram att röka Mariana i Göteborg. För jag tror aldrig att jag har känt den röken så mycket som just i Amsterdam.

Man går omkring där på gatorna och titta i affärer eller cafe och känner lukten av mariana väldigt ofta. Jag tror att jag kände den lukten en ca 10 gånger under dom ca 9 timmarna som jag var i Amsterdam.

Ibland så skalll man ha tur också. Jag fick ju med mig mitt hanbagage och bärbara dator i en datorväska när jag gick av flyget i Amsterdam.

Jag tog tåget eller om dom nu kallar det för metro eller tunnelbana eller pendeltåg. I varje fall så köpte jag två biljetter för ca 11 euro för resan till centrum och tillbakavägen dagen efter.

Flyget kommer att starta 13,15 nästa dag så man har lite tid på sig i Amsterdam. 

"Tåget" stannar vid centralen. Behövde inte ens visa upp min biljett en enda gång.
Där börjar jag leta upp bagageinlämningen. Hittar bagageinlämmningen efter en stund.

Och det står att det kostar 7 euro med kreditkort. Det är ganska fullt med folk där nere och många skåp är upptagna trots att det säkert finns över 400 skåp sammanlagt, om inte mer. 

När jag går långt in och väntar på att en person skall bli klar med sitt skåp. Jag tänkte att jag tar skåpet som är bredvid det han tar fast ett skåp längre ner åt sidan.

Innan killen blir klar så hör jag att ett annat skåp blir öpplåst presic där jag står. Så jag öppnar det och stoppar in mina saker där.

Går bort och stoppar in bankkortet och trycker in den personliga koden. Efter det står det, stäng luckan inom 2 minuter. 

Jag stänger luckan och den låser sig. Jag tänker att man stoppar förmodligen in kortet sedan när man vill ha ut sina saker och ev slår sin kod man har på kortet så öppnar det sig.

Jag såg att markeringen vid låstet ändrade sig från grönt till rött. Nu var min bärbara dator för 17,000 kr inlåst. Tillsammans med väskan med eltandborste för 1700 kr och rakapparat för 3400 kr. Och sedan lite kläder och annat.

Var i Amsterdam och promenerade och köpte magnetskyltar, och en barskylt till min polare på jobbet. Och sedan inne och åt och fikade och gick runt.

Jag gick sedan tillbaks till tågstationen och tänkte att trots att det inte är dagen efter. Dvs klockan är inte över 24,00 och min "tågbiljett" borde inte fungera fören efter 24,00 pga att den gäller den dagen.

Men jag täbkte att jag får spela dum i värsta fall eller prata ryska så låter dom än säkert vara. Man har ju trots allt betalt för resan även om det inte blir samma dag. Pga att det skiljer 60 minuter.

Jag går ner och skall hämta mina saker och går fram till mitt skåp. Nu lyser dock inte markeringen att det är låst, dvs det var rött och låst när jag lämnade det.

Nu är et öppet och det lyset grönt. Dörren är förstås inte helt öppen men ca 4-5 cm så att man ser att dörren är öppen. Nu är det plåtdörrar så det går inte att se in i skåpet. 

Jag öppnar dörren och ser att mina saker ligger kvar där inne, men dock helt olåst. Jag tar mina saker och går bort till en som arbetar där och frågar hur det kommer sig att det är upplåst. Trots att jag betalade och att dörren låste sig.

Han frågar då om jag har en biljett och visar mig en biljett. Jag säger nej och förklarar hur jag gjorde för att låsa skåpet.

Han svarar då att tar man inte en biljett efteråt så låser skåpet upp sig automatiskt efter 30 sekunder.

Han säger att jag har tur som har mina saker kvar. Och det var väl det att man valde ett skåp längre bort.

Så tur skall man ha ibland. Hade inte haft mycket med mig annars, dator, kläder, tandborste, rakapparat, souvenirer, allt hade varit borta.