Service Kazakstan

När man är i Kazakstan så är det skillnad på service för turister. När mitt sällskap beställde tårta så var den dubbelt så stor än normalt.

När man frågade servitrisen varför så sa dom att det var pga att dom hade besök från utlandet. 

När man äter på restaurang och är två personer så får man maten ofta vid olika tider. Dvs sitter man i sällskap på verkar det som att dom börjar tillaga all mat samtidigt. Och det som blir klart först når bordet först. 

En lösning är ju att börja tillaga det som tar längst tid först och göra dom andra rätterna allt erftersom beroende på hur lång tid dom tar att tillaga.

När jag var ute och gick och hittade en grillbar som jag prövade så bakade dom färst bröd direkt och kom ut med det. Det var verkligen uppskattat. Det var som små rundstycken och både ljust och mörkt bröd. Det var bra service.

Något som jag såg ganska mycket också var att vissa asiater hade ett sk munskydd.
Och det var ju inte så att det var ett riktigt filter dom hade.

Nej, det var ett vanligt tyg eller pappersliknande munskydd. Dom hjälper väl knappt bara om man har TBC eller något och hostar. 

Men att det skulle hjälpa mot luftföroreningar säger ganska mycket om bärarens IQ. 

Och staden kändes ganska ren i luften om man säger så.
Det var ju inte så att man såg stora moln av avgaser som var i luften precis.

Och som jag skrev att dom tutar otroligt mycket i trafiken. Det var inte en enda gång vid ett stoppljus eller vid start från ett som det inte tutades.

Det är ju så att många som kör byter fil hur som helst. Så dom tutar för att förvarna att det kommer en bil åkande. Eller så tutar dom som varning att "sväng inte in nu". 

Men det var ett otroligt tutande i staden. Och det var nästan alldrig mindre än ca 15-20 tutningar per korsning när det ändrade färg på trafikljuset.