Mörkläggning

När någon har blivit våldtagen så verkar det som att polisen inte vill registrera det och att allmänheten inget skall få veta. Är det en ny typ av mörkläggning pga alla våldtäckter som sker efter det att det har kommit hit en väldans massa utländska "nysvenskar" som dom nuera skall kallar.  

Så här säger tjejen själv.

På torget i Deje är det lugnt och stilla. De flesta personer som passerar över torget beger sig till ICA för att handla. Men i den till synes sömniga bruksorten kokar det av vrede hos invånarna, efter att en kvinna överfallits och knivskurits i närheten av Migrationsverkets förläggning för asylsökande.

– Det är förjävligt att det ska hända i ett litet samhälle som Deje, säger en person på väg tillbaka till sin bil efter att ha handlat.

Polisen försöker tysta ned det inträffade, säger en medelålders man. Klart att folk är förbannade och rädda.

– Vi vågar inte gå ut på kvällen längre, säger två flickor i yngre tonåren som sitter på en bänk utanför affären.

Det var här på torget som 80 personer bara några dagar tidigare hållit en manifestation mot våldet som drabbat deras bygd. Det är mycket människor för lilla Deje. Inte en enda politiker syntes dock i manifestationen. Tvärtom försöker man från kommunens sida lägga munkavle på brottsoffret och har tagit bort berättelse om överfallet från bygdens anslagstavla på Facebook.

På andra sidan torget ligger Centrumhuset, där Migrationsverket hyr lägenheter för asylsökande.

Det var bara ett stenkast från asylboendet, i vad som för många svenskar skulle betraktas som ett idylliskt svenskt naturlandskap, som händelsen inträffade som nu fått befolkningens tålamod att ta slut. Torsdag den 18 oktober, mitt på ljusa dagen, var Mikaela Blixt och promenerade med sin elvaveckorsvalp när plötsligt en man från det närliggande asylboendet började ropa saker på ett främmande språk. Mikaela ignorerade mannen och gick vidare med valpen.

– Han stod och rökte när jag gick förbi. Han sa något på ett annat språk och lät upprörd, men jag vet inte vad han sade. Jag gick iväg med Luna, min hund. Efter en stund går han ner mot oss med bestämda steg. Luna springer nyfiket fram till honom som små valpar gör. Då sparkar han iväg henne i luften så att hon skriker. Jag blev helt chockad och var så rädd över att hon skulle ha gått sönder, berättar Mikaela från vardagsrummet i sitt hem i Deje, inte mer än några hundra meter från brottsplatsen.

Mikaela hade kvar valpen i linan och försökte ta sig upp från tjärnen tillbaka till promenadvägen. Mannen gick då till attack och Mikaela hamnade på rygg, varpå han satte sig gränsle över henne och tog tag om hennes hals.

– Sen får han in händerna under min tröja. Han hade något i handen – en mattkniv eller något liknande – för han skar upp mitt linne och kanten av byxorna och trosorna, så att jag får ett rätt djupt sår i höften, säger hon och visar bilder på skadorna som hon har dokumenterat.

– Under överfallet säger han saker på ett språk jag inte förstår, inte ett ord på svenska.

Bilderna är från just denna våldtäckten.