Snålheten bedrar visheten

Jag har aldrig förstått det här med att man skall få lite mat på tallriken för att det skall vara fint.

Jag äter för att jag är hungrig och inte för att ögat skall titta på det.

Ta tex när jag och en polare är nära hans nya hem och går in på en KInarestaurang som ligger bara några meter från där han bor.

Vi beställer båda två och när maten kommer in så är det väldigt mycket ris, men lite av annat. Dvs om man nu har beställt kött eller kyckling så är det lite av det.

Jag har ändå varit på väldigt många olika typer av kinarestauranger och brukar inte klaga.
Men när man får så här lite så blir det verkligen att snålheten bedrar visheten.

Det var knappt någt folk som satt här inne, och det var samtidigt lite som en pub. Så det är säkert många alkisar som sitter här på helgerna kan jag tänka mig.

Men nu är det så att polaren brukar alltid nästan köpa mat till sig själv och till sin pojk som är 21 år gammal. Dom bestället ofta på asiatiska ställen så att dom köper sushi.

Men dom varierar också förstås med annan typ av mat.Men jag kan lova att han aldrig lär beställa från denna kinarestaurang ingen. 

Och säg att om han nu hade fått en bra portion här så hade både han och jag varit där oftare.

Säg att bara han själv och det som han hade beställt till sin son är säkert minst 2-3 mltider i veckan, dvs 4-6 portioner mat. Minst alltså

Det blir på ett år 208 portioner till 312 portiner om året. Kanske tom mer. Detta eftersom det är god mat annars och killar i 21 årsålderna gillar den typen av mat.

Man kan variera lite av varje när det gäller maten. Men också så att det är så när. bara ca 15-20 meter från killens ytterdörr.

Nu går dom miste om dessa pengarna och rekomendationer och fler besökare bara för att man snålar lite på maten.

Jag säger inte att man skall lägga upp bamsetallrikar. Men gör kunden nöjd så tjänar man på det i längden. Här förlor man tyvärr väldigt mycket pga att man inte tänkte så. 

Dom ville säkert tjäna in några kroner per portion genom att ge nästan barnportioner.
Tänk om man som ägare gick runt och frågade vad kunderna tycker om portionerna.

Då hade man hört att det var lite snålt. 
Och driver man restaurang och ser att alla talrikar kommer in med tomma fat så kanske man skall tänka efter varför det är så..

Restaurangen har 54 omdömen med ett snittbetyg på 3,6. Inte bra...