Kiev forts

Jag bodde först på ett hotell som låg lite utanför centrum. För att komma till centrum blev man tvungen att först ta minibuss som ni ser på bilden här, det kostar 2 kr, den tar man då 4 hållplatser.

Sedan när man kommer fram så får man ta tunnelbanan även där 4 hållplatser för att komma till entrum.
Priset för det är under 3 kr. Normalt så köper man poletter för 8 grivna styck, men eftersom man inte vill stå i kö för att köpa dessa så köper man ett kort som man får påfylningar på så att man kan åka utan att behöva köpa poletter.

Jag betalade 200 grivna för ett kort och får då åka sammanlagt 23-25 gånger någonting.
Jag vet inte om själva kortet kostar något men det är så mycket enklare.

Ibland när man kommer till en spärr där man skall visa kortet så kan det ibland stå personer som vill in men det kanske är tomt på deras kort, eller så hittar dom inte kortet just då.

Då brukar jag släppa in dom. När jag åker hem i morgon på morgonen så jag kommer att skänka bort mitt kort till någon som behöver det. Det är minst 15 gånger kvar på kortet.

Jag blir också lika facinerande varje gång när man åker buss och personer som sitter långt bak, skickar fram pengar via personerna i bussen fram till chauffören.
Aldrig försvinner det pengar. Utan det fungerar klanderfritt.

När jag går på buss och även andra så lägger man pengar på platsen bakom växelspaken och sedan går man och sätter sig. Sedan om man skall få växel tilbaks så får man det skickat till sig genom dom som sitter på bussen.

Jag bytte hotell pga att internettet tog slut  på det första hotellet.