Flytta utomlands?

Igår berättade två av mina föräldrars bästa vänner att de har beviljats migration till Nya Zeeland. Båda är specialistläkare.
De säger att de lämnar Sverige för att de känner att deras barn inte har någon bra framtid här.
Det är inte första gången som människor vi känner lämnar Sverige.

Under senaste 2 åren har vi haft vänner som flyttat till bl.a. Brasilien, Schweiz, USA och Australien. Samtliga högutbildade. Och flera andra har börjat processen att på allvar undersöka möjligheten att flytta.

Ingen idiot vill jobba häcken av sig och betala världens högsta skatt för att sedan behöva dö i väntan på en operation, tigga för en läkartid och betala uppehälle för kriminella och tiotusentals vuxna män som saknar asylskäl.

Man behöver inte vara Einstein för att fatta att Sverige och dess befolkning inte har en ljus framtid.

Sverige kommer, i bästa fall och med lite tur, att vara som vilket land i Mellanöstern som helst där alla högutbildade bara har en prioritet: att lämna.

Dock helt otroligt att majoriteten av svenskarna inte ens fattat vad som väntar dem och deras barn.
Som min pappa säger: så sorgligt och frustrerande att tvingas bevittna början på slutet för en av världens finaste och mest framgångsrika länder, en av världens mest anständiga och gästvänliga befolkning som utsattes för det värsta tänkbara sveket av sina ledare.

Att bevittna hur Sverige sjunker bit för bit, en gigantisk fin och vacker Titanic med en oduglig kapten som "inte såg det komma", och som kommer att gå till historien.