Sätra Stockholm

Carolines vädjan efter att tonårssonen brutalt rånats av invandrargäng -"Det är så sjukt"

Förra veckan blev Caroline Gyllenhammars 16-årige son Melvin brutalt rånad på sin moped av ett invandrargäng när han var på väg hem från en fotbollsmatch i Gävle. Efter att polisen gått bet på att få tag på såväl gärningsmän som rånbyte hoppas Caroline på allmänhetens hjälp.
– Den var sprillans ny, värd nästan 40 000, säger hon om mopeden till Samnytt.

Det var förra onsdagen som 16-årige Melvin Gyllenhammar åkte till fotbollsplanen Träffen i Gävle för att titta på fotboll. Träffen ligger alldeles intill en idrottshall med samma namn, samt fritidsgården Treffen i miljonprogramsområdet Sätra.

– Han har varit i Sätra tidigare, för han tränar med Sätra. Han har nyligen börjat, så därför var han inte med på matchen, förklarar mamma Caroline Gyllenhammar för Samnytt.

Omringades av maskerade rånare

Efter matchen, framåt kvart i nio-tiden på kvällen, satte sig Melvin på sin moped för att köra hem igen. Då slog ett gäng rånare till.

– Det är det som är så sjukt. Han hade precis satt sig på moppen och skulle åka, så det var bara runt hörnet från fotbollsplanen, berättar Caroline.

Rånarna drog tag i Melvins tröja så han åkte i backen. Därefter omringades han av uppskattningsvis tio till femton personer som sparkade och tog strupgrepp på honom.

– De var maskerade, så han såg inte ansiktena på dem, säger Caroline.

Rånarna tvingade till sig Melvins nycklar, och försvann sedan med hans moped.

Slog sönder insulinpump

Melvin har så kallad typ 1-diabetes och använder insulinpump, något rånarna upptäckte. Trots Melvins vädjanden slet de loss insulinpumpen, så både nålen och slangen åkte ur, och slängde den i marken så den gick sönder.

Utan insulin kan tillståndet för Melvins snabbt bli livshotande. Att rånarna var så hänsynslösa att de slog sönder insulinpumpen är det Caroline reagerar mest på, säger hon.

Tur i oturen fick familjen tag på en ny insulinpump via en bekant som hade en extra hemma. Hade de gått via sjukvården vet inte Caroline hur det hade gått.

– Annars kan det ta lite tid att få en ny, säger hon.

– Han har haft pump i tio år, då kommer man ifrån det där med att ge insulin via penna. Att räkna ut bolus och vilken mängd basinsulin han ska ha.

Melvins moped. Foto: Privat

”Han har ont i kroppen”

Efter rånet sökte Melvin upp sin fotbollstränare som i sin tur larmade polisen. Han fick även hjälp att ringa sin 18-åriga storasyster Felicia som kom till Sätra för att möta upp polisen och sin lillebror.

– Han är fortfarande i chock, berättar Felicia för Samnytt.

– Han har ont i kroppen.

Tillsammans med polisen kontaktade de sedan mamma Caroline, och både Felicia och Melvin skjutsades hem av polisen efter rånet.

Bröt på svenska

Caroline Gyllenhammar berättar för Samnytt att de maskerade förövare som rånade Melvin inte var svenskar.

– De var inte svenskar. De bröt på svenska, säger hon.

Hon förklarar också att Sätra är ett område i Gävle som är känt för sina problem.

– Det är ett problematiskt område. Det är mycket bråk där.

I Sätra är en stor andel av invånarna invandrare. Området har pekats ut som ett utanförskapsområde, även om det officiellt inte räknas som det.

Vill ha hjälp hitta moped

Caroline Gyllenhammar berättar att polisen ännu inte fått tag på dem som rånade Melvin för fem dagar sedan, och att mopeden fortfarande är försvunnen. Hon hoppas därför på allmänhetens hjälp med att hitta den.

– Den var sprillans ny, värd nästan 40 000, den är inte direkt jättelätt att komma ut med obemärkt, säger hon.

Mopeden är en manuellt växlad e-moped av märket Rieju. Hon tror att det kan finnas de, utöver rånarna, som vet var den finns eftersom den inte kan ställas var som helst.

– Vanliga förråd är relativt små, och den där är ändå ganska stor, säger Caroline Gyllenhammar.

Pansarmannens heta tips!

"Gå in med ett medborgaregarade och slå in skallen på dom små pissluffarna"

Med dagens invandrarpolitik så blir det så här.
Plus en jäkla dyr Drivmedelspris, padderade 18,40 idag.. Det närmar sig 22 kr.