Bianca Muratagic

Hej Arif Sulimani!
Jag läste din artikel i GP där du indirekt anklagar svenskarna för rasism och skriver: ”När tusentals från Afghanistan, Irak och Syrien flydde till Sverige öppnade inga sommarstugorna som de gör nu.
Det är hyckleri och dubbelmoral.”
Som f.d. krigsflykting tycker jag att ditt uttalande är magstarkt och oförskämt.
För det första särbehandlades ensamkommande trots att de saknade asyl-och skyddsskäl och allt med silversked i munnen. Ni fick boende, bidrag och möjlighet att studera och arbeta. Inga och jag repeterar inga krav ställdes på er för att ni skulle få uppehållstillstånd.
Ni fick en helt ny lag skräddarsydd för er. Den s.k. gymnasielagen.
Trots fakta och kännedom att migrationsvågen 2015 bestod mestadels av män, (71 procent var av manligt kön), trots medicinska undersökningar och bevis om att majoritet av ”barn” som sökte asyl visade sig vara män som kommer från Iran och inte Afghanistan och att de inte var flyktingar stod skattebetalarna för er försörjning.
Trots studier om att överfalls-och gruppvåldtäkter ökade lavinartat rasiststämplades alla från vanliga medborgare till forskare. Trots faktum att bland ensamkommande könsfördelning var 11 pojkar per flicka, trots kännedom om många brott som skakade i Sverige och åldersbedrägerier för att få stanna kvar, fick de flesta stanna i Sverige.
Den feministiska regeringen och svenska kvinnor öppnade sina hjärtan för er.
I världen jag kommer ifrån skyddar man i första hand äldre, kvinnor och barn. Inte män.
Män krigar och skyddar sin familj.
I kvinnofientliga länder som Afghanistan lämnas kvinnor och barn ensamma. De får aldrig någonsin möjlighet att fly.
Så kom inte och tala om för mig att svenskar hycklar och diskriminerar när ensamkommande som varken var barn eller flyktingar fick särskilda förmåner och belönades med uppehållstillstånd.
”Ger man någon litet finger vill han snart hela handen.”
Eller vad säger du Sulimani?
Hur mycket vill ni begära av vita som öppnade sina gränser, sitt land och sina hem för er?
Som egenföretagare och f.d. flykting tycker jag att det var ohederligt att ställa migranter mot flyktingar och vuxna mot barn liksom försörja män men det kommer vi aldrig höra dig prata om.
Vill du stödja mig och mitt skrivande räcker det med att du delar mina texter.
Donationer: 072-7456555. Bianca Muratagic