Mobbaren

Läste en rolig sak på internet ang en mobbare.
Tyckte att den var så jäkla bra att det var dags att kopiera den.

Mamma bjuder alla dotterns klasskamrater till kalaset utom 1 – hennes förklaring väcker starka känslor 

 Dilemman som skrivs ut på sociala medier kan verkligen dela folk i två läger, och snabbt skapa en het debatt som till slut blir viral. Det här inlägget från en mamma i USA är ett bra exempel på det. Aldrig hade hon kunnat ana att hennes inlägg gällande ett beslut för dotterns kalas skulle få över 4 000 starka kommentarer.  

På diskussionsforumet Reddit skriver folk ofta av sig gällande dilemman eller konflikter som de vill ha råd om, eller bara någon annans synvinkel på. En 28-årig mamma i USA gjorde just det, efter att hon fått kritik av en annan mamma vars dotter gick i samma klass som hennes.

Inlägget handlade om att mamman valt att bjuda alla dotterns klasskamrater utom en till flickans kalas. Mamman hade sina skäl, vilket hon ventilerade på Reddit 

Därför bjöd hon alla utom 1 

Mamman inleder sitt inlägg med att förklara att hennes dotter Peyton går i en liten skola med 20 barn i klassen. 

Inför Peytons födelsedagskalas i oktober skickade mamman ut inbjudningar till alla i klassen, utom en, vilket bland annat Daily Mail skrivit om.  

“Eleven vi inte bjöd in har mobbat Payton flera gånger (vi har haft möten med skolan och föräldrarna). Uppenbarligen vill Payton inte ha den här ungen på sin fest”, skriver mamman.  

Hon fortsätter: 

“Den andra tjejens mamma ringde mig för att prata om det, och sa att hennes dotter nu gråter för att hon var det enda barnet som inte var inbjuden, och alla i skolan pratar om festen (Paytons kalas är kända för att vara storslagna).


Jag förklarade att hennes dotter är elak mot min dotter, och att det är anledningen till att hon inte blev inbjuden (mamman vet om det här). Mamman sa att jag lär mitt barn att vara en ‘mobbare’ och att jag använder mina pengar för att få vänner. Jag höll inte med”
, skriver Peytons mamma på Reddit 

Hon fortsätter inlägget med att berätta att mamman till mobbaren frågade om det gick att lösa med att hennes dotter skrev ett brev med en ursäkt, men mamman ville inte godta detta då mobbningen fått pågå trots alla samtal som varit mellan dem.  

Kommentarerna till inlägget vällde in, och inte helt oväntat tog de flesta mamman till födelsedagsbarnets parti.  

Vek sig inte för mobbaren 

Flera hade en del följdfrågor gällande situationen, så mamman kom senare att komplettera sin text med en uppdatering:  

“Uppdatering efter frågor: 

– Inbjudningar delades inte ut i klassrummet. Jag överlämnade dem direkt till föräldrarna. 

– Jag har sett några människor fråga exakt vilken typ av mobbning som har förekommit. Så jag ska ge er ett par exempel från händelser förra året och i år: 

– En gång kom Payton hem gråtandes för att den andra flickan varit så elak mot henne. Hon hade sagt till henne att hon var ful, och knubbig bland annat.  

Payton har kommit hem gråtandes flera gånger eftersom flickan har sagt till henne att det inte finns någon möjlighet att hon är med i en hejarklack, eftersom hon inte är tillräckligt söt”. 

Hyllas av läsare 

Mamman fortsätter dra exempel, och avslutar sedan sin uppdatering med att skriva att kalaset blev ett lyckat sådant, utan dotterns mobbare. 

“Din dotter har all rätt att känna sig trygg på sitt kalas […]. Barn eller inte. Ditt barn förtjänar att känna sig säker”, skriver en. 

“Det här är ett utmärkt tillfälle för mobbarens mamma att lära denna att handlingar får konsekvenser”, skriver en annan. 

Själv så tycker jag att det var helt rätt, påpekar man problemet och det händer inget, då hade jag tagit tag i det själv. Men uppenbarligen så brydde sig inte mobbarens mamma om det.
Och då får man skylla sig själv.